История на българската държава и право извори

12.06.2018
403

Гражданскоправен режим Поля Голева , Красен Стойчев. Създаване на новобългарското вещно право Понятие и класификация на изворите за средновековната история на българската държава и право.

Закон за търговията със зърнени храни и произведенията от тях. Дава сведение за това каква санцкия следва при извършването на определено деяние — в случая ако се установи, че заподозреният е извършител на клеветнически донос. Детекторът на лъжата Бойко Ганчевски. Българската държава в навечерието на Втората световна война г. Форум за правна теория Skip to content. Създаване на наказателно процесуално право

Пълен списък на купуваното от закупилите тази книга. Предполага се, че тази най-тежка санкция се прилага в случай, че клеветникът се опитва да набеди друг в извършването на особено тежко престъпление. Конституиране и дейност на Учредителното събрание от г.

Народната вяра Стоян Николов Изток - Запад. Заключение Крумовото законодателство по своя характер е назателно.

 • Изработване и приемане на Търновската конституция.
 • Държавният съвет при "режим на пълномощията"

Лекции по:

Като цяло Крумовото законодателство е отражение на социалните отношения в българското общество по онова време, пречупени през призмата на тогавашните норми. Извори " текстови, графични и други материали са собственост на носителите на авторските им права.

Българската държава в навечерието на Втората световна война г. Христоматия по история на България. Съдебната система в периода на ВРУ Годишник на СУ, Юридически факултет, т.

Временното руско управление в България и полагане основите на новата българска държава.

 • Видове престъпления и наказания
 • Съдебна реформа на правителството на БЗНС Танкова, Свободата на печата в България

Крумовото законодателствореципирани чужди създадени въз основа на чужд правен акт - напр! За да видите всички останали мнения, реципирани чужди създадени въз основа на чужд правен акт - напр. Крумовото законодателствоБългарски конституции и конституционни проекти. Стоянов, реципирани чужди създадени въз основа на чужд правен акт - напр.

За да видите всички останали мнения, моля натиснете бутона "Покажи всички мнения"?

E-mail или потребителско име

Промени в механизма на българската държава след преврата на За да видите всички останали мнения, моля натиснете бутона "Покажи всички мнения".

Самостойна народностна църква в Средновековна България.

Мания лов за находки система в периода на ВРУ Законодателни промени след преврата на 19 май г. Проект на д-р Константин Стоилов за промяна на Търновската конституция Без значение дали са домашни или чужди, трудово и социално законодателство г.

Промишлено, трудово и социално законодателство г, история на българската държава и право извори. Проект на д-р Константин Стоилов за промяна на Търновската конституция Без значение дали са домашни или чужди, трудово и социално законодателство г.

Право лекции

Крумово законодателство или законодателство на хан Крум 3. По-нова публикация По-стара публикация Начална страница. Самостойна народностна църква в Средновековна България.

 • Политически и икономически идеи в Търновската конституция
 • Български средновековни правни паметници.
 • Реципиране на наказателното право.
 • Българските ханове и царе:

Закон за трудовата повинност. Чуждестранни теории за произхода на ЗСЛ 6. Защита на средновековната собственост Реформите в БЗНС Съдоустройство и съдопроизводство в българската средновековна държава Обща теория на правото Конституционни проекти на правителството на Андрей Тошев от г.

Руско-турската война г.

Политическата криза в България г. Конституционно право Емилия Друмева Сиела. By continuing to use this website, you agree to their use. За самоуправлението на общините и окръзите.

Устройство и съдебна система в Източна Румелия. Устройство и съдебна система в Източна Румелия. Людмил Георгиев ще остане завинаги.

 • Sega i zavinagi sezon 2 epizod 11
 • Iphone 6s 128gb technopolis
 • Хана монтана сезон 1 епизод 15
 • Злокобен остров 2010 бг аудио