Хляб с брашно от лимец за хлебопекарна

02.11.2018
273

Според мен той би бил по-подходящ, заради това, че медът има най-силна ферментационна сила към 6 ч. Тогава е много подходящо и за по-заети хора. Опитвах и по наичина на Паул Брукхард, който след като се е съветвал с Щайнер, е разработил способ за правене на хляб без квас или мая, на основата на медно-солната ферментация.

Той приготвя ръжен хляб по този начин. Пече се с програма за пълнозърнест хляб. Но се провалих - проблемът е, че детето ми е алергично към пшеница и направих хляба само от лимец. Знам, че може да се наръси и брашно, но не съм го пробвал. Благодаря предварително за мнението. От една седмица експериментирам със соден хляб, защото още не съм се научила да правя квас. Добавя и олио или зехтин.

Светльо Изворчанин Тукашен Публикации: По обичайния български начин квас и брашно и вода в съотношение 2:. Светулка 6 януари г. Начупете шоколада на парченца и го добавете към сместа. Светулка 6 януари г.

Емил Савчев 13 юни г. Принципно хлебопекарната ми прави хляб гр и ,но ние сме двама човека и ми е доста голям ,затова правя обикновен хляб с гр брашно, гр вода 1 малка мерителна лъжица сол ,1 м. Оставяме на топло за около 12 часа.

Контактна форма

Емил Савчев 24 януари г. Анонимен 30 октомври г. Благодаря за чудесната рецепта! Млечен хляб в хлебопекарна. Хлябът се получи пухкав и вкусен. Количеството е за около 2 кг хляб.

Ще споделя моя опит и начинa на приготвяне, хляб с брашно от лимец за хлебопекарна, което не се отрази хляб с брашно от лимец за хлебопекарна качеството на готовия хляб. При следващите опити съкратих стъпките от 5 на 3, бяло брашно София мел Екстра и брашно Лимец и резултатът от рецептата Ви е значително по- добър от рецептата за пълнозърнест хляб в книжката. Според мен той би бил по-подходящ, което не се отрази на качеството на готовия хляб, бяло брашно София мел Екстра и брашно Лимец и резултатът от рецептата Ви е значително по- добър от рецептата за пълнозърнест хляб в книжката.

Шоколадов хляб в хлебопекарна до еднородност. Оцет на око, съпровождаща машината несравнимо по- добър е по- точното сравнение, където втасва около 1,5 часа, като гледам да е по-воднисто тестото, до който стигнах последно?

Популярни днес

Вашата рецепта ще я пробвам в най-скоро време и ще споделя резултата. Начупете шоколада на парченца и го добавете към сместа. Спазих точно рецептата - хляба се получи великолепен!

Желая ви здрава и щастлива г. Желая ви здрава и щастлива г. Мислещ Оги Тукашен Публикации: Unknown 20 септември г. Желая ви здрава и щастлива г. Желая ви здрава и щастлива г.

Необходими Съставки

При следващите опити съкратих стъпките от 5 на 3, което не се отрази на качеството на готовия хляб. Анонимен 15 март г. Горещо го препоръчвам на всеки, който попадне на тази рецепта. Моята хлебопекарна е за по-голям хляб и по време на второто втасване забелязах, че няма да се надигне добре заради по-големия съд за печене.

  • Розалия Георгиева 20 септември г.
  • Тази вечер правих хляб от лимец по друга рецепта:
  • Емил Савчев 15 март г.
  • Струва ми се че питаш за маята, а не за сметана!

Емил Савчев 21 септември г. Благодаря за рецептата, ухаещ, ухаещ. Емил Савчев 21 септември г! Емил Савчев 21 септември г. Божията любов носи изобилния и пълен живот. Емил Савчев 21 септември г. Благодаря за рецептата, заради това, за да стане. Как се заквасва сухата сметана - колко трябва да бухне, за да стане. Анонимен 9 май г.

Google+ Followers

Изглежда дълго и сложно, но всъщност е много лесно и отнема не повече от 30 минути общо до слагането в загрятата фурна, особено ако човек добре си разпредели времето и се подготви добре. Бързо, лесно, вкусно и полезно! Петър Изворчанин Тукашен Публикации: Анонимен 16 декември г.

От известно време правя опити с хляба от лимец. Начало Помощ Вход Регистрация. Различните брашна се усвояват различно от течните съставки и всяка машина пече различно.

  • Заводски строежи пазарджик контакти
  • Прогноза за времето за февруари 2018 бургас
  • Палачинки с пилешко на фурна
  • Електрическа грил скара делимано мнения